fbpx

WordPress Vs Wix

WordPress Vs Wix

כשזה מגיע לטכנולוגיה הרבה פעמים אנחנו מרגישות כמו עיוורות באפלה ואיך לומר? זה לא הכי נעים…

כדי לפלס לכן את הדרך, ולשפוך קצת אור על כל הסיפור בקבלת ההחלטה – באיזו פלטפורמה כדאי לבנות את האתר שלי,  הכנו לכם רשימה קצרצרה של הדברים החשובים באמת וביצענו השוואה בין 2 הפלטפורמות הפופולריות, בחמישה קריטריונים מהותיים.

אז תרכיבו משקפיים..כי מעכשיו תוכלו לראות הכל בבירור 🙂 

נעבור ישר לת'כלס והסברים בהמשך הפוסט.

WordPress WIX קריטריון
מערכת קוד פתוח חזקה,
אפשרויות העיצוב בלתי מוגבלות.

לעיתים נדרש ידע טכני או שימוש בתכנות.
כיום ישנם בילדרים שונים המאפשרים עיצוב קל ופשוט
לכל משתמשת, כגון אלמנטור.

קוד סגור (לא ניתן לשנות פיצ'רים במערכת באמצעות קוד)
קוד סגור מגביל את המערכת משמעותית ולא מאפשר שינויי עיצוב ונראות פתוחים.
המערכת קלה מאוד לעיצוב ובנויה בשיטת drag&drop
עיצוב ונראות 
מורכבת באופן יחסי. ההקמה דורשת ידע יותר טכני. התפעול השוטף פשוט יותר בהנחה שיש שימוש בבונה חזותי (בילדר) ידידותית למשתמשת. קלה להבנה באופן יחסי, פשוטה לשימוש ותפעול, עדכון אתר ושינויי עיצוב קלים.  ידידותית למשתמשת
באחריות בעלת האתר, אין תמיכה מובנית. מובנית כחלק מהשירות  תחזוקת האתר ותמיכה 
מודל תמחור פשוט.  וורדפרס למעשה חינמית למשתמשים
ומציעה מאות תוספים חינמיים להשלמת הצרכים. יש צורך
ברכישת\ התקנת תבנית לתחילת עבודה.
תוספים יש להתקין בנפרד. 
מודל תמחור ברמות שונות. גם כאן תוספים
רבים הינם בעלות נוספת. הבסיסיים ביותר חינמיים.
תשלום חודשי קבוע בהתאם לרמת האתר.  
תמחור
ידידותי לסריקה על ידי Google  נצפו בעיות בסריקת האתרים בעבר.

אולם בשנים האחרונות אין הבדל משמעותי ביכולות קידום אורגניאו ממומן בין השתיים.

קידום ב Google -SEO

וגם כמה הסברים כלליים: 

 Wix היא פלטפורמה לבניית אתרים שנועדה למשתמש הפשוט, המערכת הינה מערכת סגורה כך שאין לנו שליטה על הקוד ש"מאחורי הקלעים" ואין לנו יכולת להוסיף לאתר יכולות / תוספות שלא פותחו על ידי חברת Wix. המערכת הפכה לפופולרית משום שהיא מאוד ידידותית למשתמש, קלה מאוד לתפעול או במילים אחרות "כל אחת יכולה". בנוסף למערכת ישנן יכולות שמתפתחות עם הזמן כמו חנות מובנית, שליחת ניוזלטרים, חיבורים לסליקה ואוטומציות ועוד. 

 

WordPress היא פלטפורמה שיעודה המקורי הוא בניית אתרי בלוג והינה מערכת "קוד פתוח". במילים פשוטות זה אומר שכל אחת יכולה להוסיף/לשנות את הקוד שלה ולבנות אתר בהתאמה אישית. כלומר כל אתר יכול לקבל נראות, עיצוב ויכולות פיתוח שונות ולמעשה למעט שימוש בתבניות- האתר יהיה "שלך" בכל המובנים. 

במרוצת הזמן גדלה והפכה לאחת הפלטפורמות המובילות עם כיסוי של כ-30% מהאתרים ברשת.
התוצאה היא שקהילת המפתחים גדלה עד כדי כך שכיום אין כמעט יכולת שלא פותחה כתוסף ב-WordPress.

 

להלן רשימת הקריטריונים ותוצאות ההשוואה שלנו :

עיצוב ונראות האתר :

Wix-העובדה שהפלטפורמה איננה קוד פתוח ואינה ניתנת להתאמה אישית למעט היצע התוספים וההתאמות שפותחו על ידי WIX הופכת את המערכת פחות גמישה לשינויים. ניתן לבחור רק מתוך היצע התוספים של Wix וחנות האפליקציות והיצע התבניות לעיצוב האתר עומד על כ-500 תבניות שלא ניתנות לשינוי לאחר הפעלתן באתר.

WordPress-מאחר ומדובר בקוד פתוח ניתן לעצב ולשנות את האתר באופן חפשי אך זה דורש ידע טכני ולעיתים נדרשת אף עזרה ממפתחת מוסמכת. קיימות אלפי תבניות עיצוב שונות שניתן לבחור והתבניות ניתנות לשינוי גם אחרי הפעלתן על האתר.
גמישות זו מהווה אמנם יתרון גדול אך חשוב לציין שהיא חושפת את האתר לפריצות ותקלות כיוון שלא ניתן להבטיח את איכות הקוד בייחוד אם מדובר בתבניות חינמיות  או שהגיעו ממקור שאינו מהימן.

קלות השימוש:

Wix-מערכת שנבנתה עבור המשתמש הפשוט, אינה דורשת כל ידע מוקדם בפיתוח או בעיצוב אתרים.תהליכי הלמידה והתפעול מהירים (Drag and Drop)  והיא נחשבת למערכת ידידותית למשתמש. יתרון נוסף שהיא מבוססת WYSIWYG ראשי תיבות של הביטוי "מה שאתה רואה הוא מה שאתה מקבל"- כלומר, האפשרות לצפות בתוצרי עריכת האתר תוך כדי עבודה. כלומר- עבודה על בונה חזותי.

WordPress- אמנם יש למערכת עורך ויזואלי מובנה לעריכת התוכן אך לכשעצמה וללא תוספים- היא אינה מאפשרת עיצוב שהוא Drag and Drop ונדרש ידע מקדים לשימוש במערכת ולעיצובים מסוימים אף נדרש ידע בכתיבת קוד. מאז שפותח הבילדר הפופולרי "אלמנטור" החסרון המשמעותי הזה למעשה כמעט נכחד והאלמנטור (פיתוח ישראלי) מאפשרת בנייה חזותית קלה וחכמה.

תחזוקה שוטפת של האתר ותמיכה:

Wix- מערכת זמינה רק למפתחי חברת Wix לפיכך עדכוני הגירסא מתבצעים באופן שוטף ללא מעורבות המשתמש מחד ומאידך הבעלות על האתר, אחסון והתוכן נמצאים בידי Wix ולא בידי בעלת האתר.
Wix מפעילה מערך תמיכה רב-ערוצי ממרכז תמיכה באתר, תמיכה במייל או טלפונית.

WordPress-  המערכת מתעדכנת תכופות ועל המשתמשת לדאוג לבצע עצמאית תחזוקה שוטפת של התקנת גירסאות עדכניות. במצבים בהם הותקנו תוספים ממקור לא מהימן עלולה להיווצר בעיית תאימות לגירסאות העדכניות של WordPress .
בעלת האתר צריכה לרכוש בנפרד דומיין לאתר (כתובת) וכן לרכוש חבילת אחסון אצל ספק מתאים.
אין תמיכה מובנית למעט המידע שקיים ברשת ובקהילות .

תמחור:

Wix – חבילת הבסיס חינמית , מוצעות מספר חבילות ברמות תמחור שונות החל מ-48$ לשנה עד כ- 300$ לשנה לחבילת VIP (כולל שם דומיין, אחסון אתר ותחזוקה שוטפת)

WordPress- מודל התמחור מורכב, כל מרכיב נרכש בנפרד על ידי בעל האתר:

אחסון אתר בעלות של כ-5$ -40$ לחודש. 

שימוש בתבנית עיצוב ממקור מהימן בתשלום כ-60$ עבור כל תבנית. (ישנן גם תבניות חינמיות)

רכישת שם דומיין כ-10$ לשנה בממוצע

תוספים בתשלום במידת הצורך  (ישם גם תוספים חינמיים)

התאמות אישיות על ידי מפתחת מקצועית במידת הצורך.

קידום בגוגל SEO:

Wix – לWix יצא מוניטין רע מאוד בכל מה שקשור לקידום וחשיפה אורגנית. הסיבה הראשונית נעוצה בטכנולוגית Flash עליה התבססה הפלטפורמה שלא איפשרה למנוע של Google לסרוק את האתר, בעיות ביצירת כתובת אתר שאינה ידידותית לGoogle ועוד שלל תקלות שנצפו בעבר. כיום ב-Wix טוענים שהתקלות טופלו, בבלוג של החברה ניתן למצוא טיפים כיצד להזניק את האתר במנוע החיפוש של Google ואפילו פורסמה תחרות ופרס כספי למי שיצליח להביס אותם במיקום הראשון בתוצאות חיפוש בGoogle .

WordPress – ידידותית לסריקה של מנוע החיפוש של Google .

לסיכום:

כדי להחליט מה מתאים לכן רצוי לבצע חשיבה מעמיקה לגבי סוג האתר ודרישות העיצוב, מה רמת המורכבות? האם נדרשת גמישות בפיתוח האתר? נדרשת חשיבה תקציבית של ההשקעה האפשרית באתר.

במידה ומדובר באתר תדמיתי ולא מורכב מבחינת העיצוב ייתכן ועדיף לבחור בWix כדי לפשט את התהליך . במידה ומדובר באתרים עתירי תוכן או מורכבים בהיבט העיצוב (ריבוי תפריטים, ריבוי קטגוריות , חנות וירטואלית)  או שנדרשת התאמה אישית לפי דרישה עדיף להשקיע בפלטפורמה חזקה וגמישה כמו WordPress על אף המורכבות.

אם תשאלי אותנו? הכי טוב לשאול אותנו 🙂

Guide the way
דילוג לתוכן